Norge er et land med omfattende IT-infrastruktur, noe som også har gjort at stadig flere foretrekker å spille på nett. Vi har faktisk sett en klar trend der nordmenn i økende grad spiller på nett, fremfor å spille fysisk eller på tradisjonelle spill. 

Dette gjelder ikke bare unge som spiller konsollspill på nett, men også de som vil spill casino og bingo online. Spesielt sistnevnte har økt kraftig i popularitet de siste årene, og det norske spillmarkedet er i dag estimert til mer enn 50 milliarder årlig. 

Hvorfor har spill på nett blitt så populært i Norge?

Når det gjelder spill på nett har Norge lenge vært et land der de aller fleste har en solid internettlinje. Imidlertid har utbyggingen av telenettverket også ført til at man oppnår stadig høyere hastighet på mobile enheter – noe som igjen har ført til kraftig økning av mobile spill.

Vi har også sett en utvikling der spill på nett i økende grad blir benyttet som underholdning, både hos unge og voksne spillere. Dette er en utvikling som har gått fra å være noe kun unge bedriver, så det er liten tvil om at gaming i langt større grad har blitt godkjent som underholdning. 

Selv om Norge lenge har hengt etter utviklingen innen profesjonell gaming har dette nå endret seg. Vi har sett flere profesjonelle organisasjoner dukke opp i det norske spillmiljøet, men også stadig større interesse for nettopp denne typen underholdning. 

Gaming verden i Norge

En spennende utvikling vi har sett de siste årene er at Norge har utviklet sin egen gaming scene. Det var lenge kun i Sverige og Danmark man kunne spore profesjonelle spill organisasjoner, men nå har også norske spillere bygget opp flere internasjonalt anerkjente organisasjoner. 

Dette har ført til en økende oppsamling knyttet til profesjonell gaming, samt at stadig flere nordmenn gjør karriere innen gaming. Noen gode eksempler på dette er Nordavind og Heroic som begge er norske ‘lifestyle’ organisasjoner knyttet til det profesjonelle spillmiljøet i Norden. 

Hvilke spill er mest populære i Norge?

I Norge har det lenge vært de klassiske E-sport titlene som er populære, men også spilleautomater har har gjort seg stadig mer populært. Dette skyldes at nordmenn i stadig økende grad spiller pengespill på nett, men vi skal først og fremst se nærmere på hvilke dataspill som omfatter det norske publikummet. 

Her er det spesielt spill som Fortnite, Call of Duty, Counter-Strike og Rainbox SIX som tiltrekker seg de norske tilskuerne. Det er også disse spillene de ulike organisasjonene konkurrerer mest innen, så her er det rom for en enorm vekst innen det norske gaming miljøet. 

Oppsummering

Selv om dataspill har blitt stadig mer populært i Norge er det fortsatt pengespill som er det største markedet. Her er det spilleautomater og bingo som lenge har dominert populariteten, men også livespilling har økt kraftig i popularitet. Dette skyldes gjerne den teknologiske utviklingen i Norge som lenge har gjort at nordmenn tiltrekkes spill på nett.Vi tror denne trenden vil fortsette i en lang periode fremover, så her er det godt grunnlag for vekst.